Home » Indlæg » Tekniske tips til hobby fotografen

Tekniske tips til hobby fotografen

Der kan være mange tips at hente, hvis man gerne vil være hobby fotograf. F.eks. kan det handle om, hvilke vinkler man anlægger ved fotografierne, om man skyder billederne i frøperspektiv, fugleperspektiv eller som direkte portrætter. Der er mange ting at tage højde for, som får betydning for det samlede indtryk af billedet. Klik her for inspiration til billeder, som du kan begive dig ud i. Øvelse gør mester og jo flere tekniske virkemidler du besidder, jo bedre billeder kan du med tiden tage. 

Bliv inspireret ved at se på andres billeder

Man kan lære meget ved at se på andres billeder. Det kan inspirere til at tage billeder fra nye vinkler, med nye motiver og med nye baggrunde. Der findes f.eks. en lang række billeder som kombinerer stregtegnede tegninger med baggrunde af naturen. Alt sådan noget kan inspirere og gøre dig til bedre fotograf. Det handler i høj grad også om at øve sig flere gange, for at få de flotte billeder. 

Forskellige tekniske færdigheder

Du kan øve dig i at mestre forskellige tekniske færdigheder, så du bliver bedre fotograf. 

 

Beskæring:

Hvis du lærer at beskære billeder på en god måde, kan du løfte billeder op til et helt andet niveau.

 

Motivet:

Uanset om du tager billeder af mennesker, dyr, katte, huse osv. handler det i høj grad om at have et motiv at fortælle. Sørg for, at der ikke er alt for meget på billederne, da historien ellers kan gå tabt. 

 

Vinklen:

Det har stor betydning for billedet, hvilket motiv billedet er taget fra. Det kan give forskellige udtryk afhængig af vinklen. Her handler det også om lys og skygger, som kan arbejde sammen med vinklen. 

 

Komposition:

Kompositionen på billedet har også stor betydning. Her handler det f.eks. om at tage billeder i det gyldne snit, og om billederne opleves rolige eller urolige. F.eks. kan en flyvende ørn med vingerne nedad symbolisere ro, mens en flyvende ørn med vingerne opad symboliserer dramatik og bevægelse. Det gør det, fordi der er tale om trekantskomposition, som er noget der kan tænkes ind i mange sammenhænge, på de billeder du tager.

Obsidian Digital A/S
Per Henrik Lings Allé 4, 5
CVR: 37407739
Info(at)obsidian.dk