Home » Indlæg » Digitale rekrutteringssystemer er fremtiden

Digitale rekrutteringssystemer er fremtiden

Noget der har gjort sig meget klart i de seneste år, er umiskendeligt, at rekrutteringen af nye medarbejdere er blevet mere digitaliseret. Man ansøger oftest online, modtager svar på samme måde, og mange ansættelsessamtaler har i coronatiden også foregået digitalt. Samtidig, er de fleste jobannoncer også tilgået fra jobsider, sociale medier og reklamer på hjemmesider. Tendensen er soleklar. Man skal have mulighed for at nå bredest muligt med sin annonce, for at få flest mulige kompetente kandidater i spil til jobbet. Det er dog stadig åbenlyst, at en del virksomheder ikke når ud til nok kandidater. Gamle rekrutteringsmetoder, og for meget administrativt arbejde kan hurtigt gøre, at rekrutteringsprocessen ikke bliver optimeret og opdateret til samtiden. Der er heldigvis hjælp at hente.

Et digitalt rekrutteringssystem med bred online spændvidde

For at nå ud til flest muligt, er jobportalerne, LinkedIn, Facebook og andre sociale medier næsten blevet en nødvendighed til mange ansættelser. Det er klart måden, hvorpå man får flest kandidater i spil, og samtidig også en langt mere overskuelig ansættelsesoplevelse. Selvom mange har fået implementeret systemer og sat metoder i gang, der effektiviserer dette, er der stadig en del virksomheder der bruger for meget tid på administrationen af ansættelserne. Der er dog en nemmere måde. Med et rekrutteringssystem, kan man både få står på sine annoncer og hvilke sendeflader de når ud på, samtidig med at hele ansættelsen går igennem med større overblik. Det giver overskud i HR-afdelingen, og gør hverdagen nemmere for hele virksomheden, da man hurtigere kan få kandidater i spil. Hvis du selv sidder med denne følelse i din virksomhed, kan du med fordel læse mere om et relevant rekrutteringssystem.

Danmarks samlede beskæftigelse kan forbedres

Mens coronatiden har gjort mange stillinger og arbejdspladser mere vanskelige, kan det heldigvis hurtigt gøres bedre. Mange virksomheder har efterhånden lært at være mere omstillingsparate, og ansættelser kan håndteres langt mere digitalt end førhen. Der har dog været en stigning i antallet af ledige siden marts, endda på mange tusinder. Mange arbejdsdygtige kandidater sidder dagligt og leder efter beskæftigelse, og dette kan hjælpes meget på vej ved at have et mere optimalt rekrutteringssystem. Der kan sendes annoncer bredere ud til befolkningen, og med nemme ansættelsesløsninger kan flere af de arbejdssøgende få mulighed for at komme i arbejde igen. De tal, der har vist sig i coronatiden, kan, på trods af at mange af de arbejdssøgende har været i restaurations- og servicebranchen, forbedres. Gå ind på Bm.dk for at læse mere om specifikationerne.

Obsidian Digital A/S
Per Henrik Lings Allé 4, 5
CVR: 37407739
Info(at)obsidian.dk