Home » Indlæg » Beskyt dine kryptovaluta mod hackerangreb

Beskyt dine kryptovaluta mod hackerangreb

Flere og flere investerer i Bitcoin og andre kryptovalutaer, hvilket har ført til en stigning i cyberangreb rettet mod kryptovaluta.

 

Der er svagheder, som hackere kan udnytte, hvilket betyder, at din kryptovaluta kan blive hacket; det kan dog kun gøres i visse scenarier. Så hvordan kan du beskytte dig selv og dine investeringer?

Blockchain og sikkerhed

Bitcoin blev lanceret i 2009 og er en decentraliseret digital valuta, hvilket betyder, at den ikke er overvåget eller reguleret af nogen form for bestemmende enhed.  

 

Blockchains er offentlige ”hovedbøger”, der registrerer og verificerer alle transaktioner i et blockchain-netværk. Alle kan se transaktionerne, og hvor meget der er blevet overført. Disse offentlige regnskaber tillader dog ikke nogen at få adgang til dem og indsende eller ændre blokkene.

Hvordan er en blockchain beskyttet?

Sikkerheden i en blockchain skabes gennem kryptografiske teknikker og konsensusmekanismer. Blockchains bruger kryptering til at kode transaktionsoplysninger og inkludere data fra tidligere blokke i hver efterfølgende blok. Hele hovedbogen er kædet sammen gennem krypterede data, og hver nyoprettet blok gør den mere sikker.

 

En eksisterende blockchain kan derfor ikke hackes i den traditionelle forstand, hvor f.eks. malware installeres i kæden, eller nogen hacker sig ind i netværket med brute force-angreb og begynder at foretage ændringer.

Hvordan kan en blockchain hackes?

En hacker kan overtage en blockchain ved at kontrollere størstedelen af ​​blockchainens computerkraft, kaldet dens hashrate. Hvis hackeren ejer mere end 50% af hashraten, kan vedkommende introducere en ændret blockchain i kæden. Dette giver hackeren mulighed for at foretage ændringer i transaktioner, der ikke er blevet bekræftet af den oprindelige blockchain. Transaktioner anses for at være succesfulde, når seks bekræftelser er gennemført.

 

Hackeren vil derefter kunne bruge de tokens (mønter), der bruges i transaktioner, som netværket ikke har bekræftet. Hackeren kan overføre mønterne til anonyme adresser, som vedkommende ejer.

 

Sådan beskytter du dine kryptovaluta

Der er flere ting, du kan gøre for at forhindre, at din kryptovaluta bliver stjålet. Det er vigtigt for dig at forstå, hvordan dine tokens opbevares, hvordan du og andre kan få adgang til dem, og hvad du kan gøre for at gøre dem utilgængelige for andre.

Obsidian Digital A/S
Per Henrik Lings Allé 4, 5
CVR: 37407739
Info(at)obsidian.dk